Group 10

Me(a)tier Natuurlijk gekweekt vlees is ons métier

Meer dan twintig jaar geleden – lang voor het begrip korte keten ingang vond – kochten we onze eerste runderen. Om ze in onze historische Schoorbakke-hoeve met de beste zorgen te omringen en te verwennen met voeders die we zelf telen.

Vandaag groeien runderen, varkens, schapen en kippen bij ons en onze geaffilieerde kwekers in de beste omstandigheden op. In ons eigen slagersatelier versnijden onze ervaren ambachtslui het vlees en maken er heerlijke bereidingen.

Ons bedrijf heet dan ook niet toevallig Meatier, waarin meat (vlees) en métier (vakmanschap) samenvloeien. Het is het métier van onze kwekers en onze medewerkers die jou verzekeren van heerlijk, natuurlijk gekweekt vlees.

Schorenaerkip

Unieke rassen Thuis in open lucht

We kweken enkel runderrassen die weidegras goed verteren. Blonde d’Aquitaine, Limousin, Parthenais en West-Vlaams Rood voelen zich op onze weides helemaal thuis. Net zoals de Schorenaer, het unieke hoenderras dat we zelf cultiveren en afstamt van de traaggroeiende Hubbard. Hij voelt zich in open lucht kiplekker ;-)

Ook alle andere dieren die we voor onze klanten zorgvuldig selecteren bij duurzame kwekers, hebben bijzondere stambomen. Zoals het Brasvarken. Wat ook de herkomst is van onze dieren, ze krijgen allemaal de weidse leefruimte en de natuurlijke voeding die ze tot gelukkige en gezonde dieren maakt.

Group 11

Gelukkige dieren Met alle zorgen omringd

Net zoals wij hebben onze dieren behoefte aan rust en een warm nest. Daarom waken wij erover dat ze in de beste omstandigheden groot worden. Zonder stress en niet geforceerd.

Zo worden onze kalveren zonder keizersnede geboren en groeien ze samen met hun moeder op. En krijgen onze Schorenaer-kuikentjes veel meer tijd dan andere kippen om groot te worden.

Onze dieren groeien op in zogenaamde gesloten bedrijven, dat zijn boerderijen waar ze worden geboren en hun hele leven blijven. Omringd met de beste zorgen genieten zij er van het goede leven.

Meer weten over ons unieke kweekprogramma voor runderen?

Lees het hier

Graanakker

Gezonde dieren Zelfgeteelde, natuurlijke voeders

Je bent wat je eet. En dat gaat ook op voor onze dieren. Daarom eten zij lekker en gezond. Zo verwennen we onze runderen met voedzame spelt en eiwitrijke luzerne. En suikerbiettopjes als snoepjes.

Omdat we absoluut zeker willen zijn dat onze dieren alleen natuurlijk voeders eten, telen we ze zelf. Of kopen we ze aan bij zorgvuldig geselecteerde leveranciers die we persoonlijk kennen.

5

Dat proef je Eerlijke kweek, heerlijke smaak

We weten dus perfect wat onze dieren eten. En daar voegen we niets schadelijks aan toe.

Ook jij weet dus wat je eet: vlees van natuurlijk gekweekte, gelukkige en gezonde dieren. Dat smaakt heerlijk!

U heeft een slagerswinkel?

Download hieronder onze brochure voor exploitanten van een slagerswinkel.

Download

U bent een horeca-ondernemer?

Download hieronder onze brochure voor horeca-ondernemers.

Download