Ons kweekprogramma

Buiten Schorre Meatier DSC4699
9

Charter Gegarandeerd natuurlijk gekweekt rundsvlees

We brengen natuurlijk gekweekt rundsvlees van boer tot bord. En dat al meer dan 20 jaar. Al die tijd geloven we dat gelukkige en gezonde runderen het smakelijkste vlees garanderen. Daarom omringen we onze dieren met de beste zorgen en geven we hen alleen natuurlijke voeders.

Dat doen we niet alleen, maar samen met een aantal zorgvuldig geselecteerde rundveehouders. Trots op hun ambacht hebben ze een charter onderschreven waarin ze zich engageren om het unieke kweekprogramma van Meatier zorgvuldig toe te passen.

Kalfje 2

Cupido Zorgvuldig geselecteerd

We kweken alleen Blonde d’Aquitaine, Limousin, Parthenais en West-Vlaams Rood. En dat is niet toevallig. Het zijn allemaal sterke rassen die zich uitstekend thuis voelen in open lucht. En die geheel natuurlijk, zonder kunstmatige voedingsstoffen, kunnen opgroeien.

Philippe trekt zo goed als wekelijks naar de oorsprongsgebieden van deze rassen die vooral in het zuidwesten van Frankrijk liggen. Om er zorgvuldig de beste runderen te selecteren. En ze als een volleerde cupido aan elkaar te koppelen, zodat ze de sterkste kalfjes verwekken.

Een kalfje wordt bij ons geheel natuurlijk, zonder keizerssnede, geboren. Bovendien groeit het samen met zijn moeder op. Het smult al die tijd van de moedermelk en van het verse gras in onze weides die het samen met zijn moeder verkent.

Onze runderen krijgen alle tijd om rustig, niet-geforceerd op te groeien. Zo werpen onze koeien pas een eerste kalfje als ze drie jaar oud zijn. Pas dan is hun bekken breed genoeg om zonder keizersnede een kalfje te baren.

Hiresmeatier

Comfort Met de beste zorgen omringd

Net zoals wij hebben dieren behoefte aan een warm nest. Daarom zorgen wij ervoor dat onze runderen in de beste omstandigheden opgroeien: zonder stress, in alle comfort. Zo geven we hen weidse leefruimte, zowel op onze uitgesterkte graslanden, als in onze gerieflijke stallen.

Elk van onze runderen vindt in onze stallen minimaal 6 m2 leefruimte, dat is ruim voldoende om moeiteloos te bewegen. Een erg frequent ververst mengsel van zaagsel, stro en zand verzekert onze dieren van een propere, warme en zachte ondergrond.

Onze stallen zijn ook optimaal verlucht. Op die manier worden schadelijke gassen (zoals het methaan dat onze dieren produceren) en vocht afgedreven, is de temperatuur er altijd aangenaam en staan onze dieren niet in de tocht.

Om onze dieren die extra zorgen nodig hebben, optimaal te soigneren, hebben we in onze stallen een verzorgingskamer en een kraamkamer ingericht. En een kinderkamer waarin onze kalfjes zich in de beste omstandigheden door hun moeders laten verwennen.

Sunset

Culinair Natuurlijke voeders op het menu

Je bent wat je eet en dat gaat ook op voor onze dieren. Daarom eten zij lekker en gezond. Zij smullen van de natuurlijke voeders die onze kwekers zorgvuldig voor hen mengen, zoals voedzame spelt en eiwitrijke luzerne. En suikerbiettopjes als snoepjes.

Het menu is niet voor al onze runderen hetzelfde. Afhankelijk van hun leeftijd, schotelen we hen welbepaalde lekkernijen voor. Zo krijgen onze zwangere dieren grasklaver en meigras, om hun biest – d.i. de eerste melk die zij aan hun kalfjes geven en die cruciaal is om gezond en sterk te worden – te verbeteren.

Slachtrijpe dieren serveren we lijnzaadschilfers en ijzer om de marmering resp. de dieprode kleur van het vlees te versterken. Samen met een gereputeerde nutritionist stellen we telkens opnieuw – want runderen worden niet allemaal op dezelfde wijze groot – de meest optimale voedermengeling samen.

Omdat we absoluut zeker willen zijn dat onze runderen alleen natuurlijk voeders eten, telen we ze zelf. Of kopen we ze aan bij zorgvuldig geselecteerde leveranciers die we persoonlijk kennen. En daar voegen we niets schadelijks aan toe. Antibiotica en groeiversterkers komen bij onze dieren niet op het bord.

U heeft een slagerswinkel?

Download hieronder onze brochure voor exploitanten van een slagerswinkel.

Download

U bent een horeca-ondernemer?

Download hieronder onze brochure voor horeca-ondernemers.

Download