Recept by "Het horecavirus"

Toast kanibaal

Toast Kannibaal Recept by "Het horecavirus"

Voor 10 personen

500 gram rundsvlees, hier chateaubriand van de Limousin koe.

1 toastbrood of vers brood

2 sjalot- ½ bussel peterselie- olijfolie- tabasaco- worchester

Appelkappertjes- vetstof- 2 eeetlepels gehakte kappertjes- 2 radijzen

Evt mayonaise

  1. Het rundsvlees opkuisen. Dit moet zeker goed koud zijn, eventueel zelfs licht bevroren.
  2. Snij met een goed snijdend mes in heel fijne stukken en hou goed koud
  3. Doe in een mengkom en meng met de fijn gesnipperde sjalot kappertjes en de gehakte perterselie.
  4. Kruid af met peper van de molen, olijfolie, tabasco, zout en Engelse saus
  5. De sneden brood krokant bakken in de pan
  6. Smeer het vlees op de afgekoelde toast
  7. Werk af met wat groene kruiden, appelkappertj sjalot en fijn gesneden radijs

Zowel het idee om rauwe steak tartaar op een boterham te smeren, als om dat met een knipoog een 'cannibal sandwich' te noemen, zijn allebei ontstaan in de jaren 1890 in de vleeshoofdsteden van de Verenigde Staten, Chicago, Detroit en Philadelphia.

Het originele recept bevat gemalen of gehakt rundsvlees, rauw (hetgeen zeker in die tijd gevaarlijk was!) en licht gekruid met zout en peper, dik gesmeerd op een al dan niet geroosterd stuk brood. Er konden mayonaise, mosterd, rauwe eierdooiers, olie, uien, augurken, peterselie, pikante sauzen, kappertjes of ansjovis aan toegevoegd worden

Bron: https://www.hethorecavirus.com...

Aarzel niet om contact op de nemen met de man achter het Horecavirus via, Dries Cloet via hethorecavirus@gmail.com

U heeft een slagerswinkel?

Download hieronder onze brochure voor exploitanten van een slagerswinkel.

Download

U bent een horeca-ondernemer?

Download hieronder onze brochure voor horeca-ondernemers.

Download