BBQ with Meatier

Meatier 031
Preview2 Meatier40157
Vlees in pan

BBQ with Meatier Barbecue tips and tricks

1: Niet te snel willen gaan

Leg je vlees zeker niet te snel op de barbecue. Laat eerst de vlammen boven de briketten uitkomen. Verdeel dan de houtskool gelijkmatig over het onderste rooster. Zet vervolgens het grillrooster en het deksel erop en laat de barbecue nog even voorverwarmen.

2: Gebruik zones voor je kolen bij een BBQ

De grootste fout die je kunt maken bij een barbecue is je kolen gelijk te verdelen over de grill. Mooi gedacht, maar waar laat je een stukje vlees dat nog niet gaar is, maar te snel verkleurt? Door met warmere en koudere zones te werken, kun je vlees dat nog even moet op een koelere plek leggen. Het probleem van zwarte worstjes is hiermee gelijk opgelost.

3: Prik NOOIT in een (h)eerlijk stukje Meatier vlees bij het bakken

Door in het vlees te prikken gaat het vocht verloren en zal het vlees uitdrogen. Haal het juiste materiaal in huis en gebruik een klem i.p.v. een vleesvork.

4: Laat je stukje Meatier rundsvlees tot kamertemperatuur komen

Voor het BBQ'en is het zeer belangrijk dat er geen extreem contrast is tussen het vlees indien het rechtstreeks vanuit de frigo zou komen en dan op de BBQ wordt gelegd. Laat het daarom enkele uren voor het braden tot op kamertemperatuur komen. In de oven steken is absoluut geen must.

5: Rust en snijwijze

Laat het vlees na het bakken nog even rusten voordat je het direct begint te snijden. Snij het stuk vlees ook steeds tegen de draad in. Zo blijft het vlees lekker sappig en mals.

6: De perfecte Côte à l'os, hoe doe ik dat ?

  • KRUIDEN: kruid je stukje stevig met peper voordien en een klein beetje Fleur de sel
  • RUSTEN: Laat het stukje côte à l'os tot op kamertemperatuur komen door het enkele uren op voorhand uit de frigo te laten.
  • BAKKEN: Stook je BBQ snikheet ! Schroei het vlees zo kort mogelijk aan door er voor te zorgen dat de BBQ gloeiend heet is. Zorg er voor dat het vlees slecht 2 minuten aan elke kant moet worden gebakken zodat het vanbinnen niet te hard is aangebrand.
  • SNIJDEN: minstens even belangrijk als het bakken is de snijwijze, een côte à l'os moet tegen de draad in mooie stukjes worden gesneden. Wanneer dit is gebeurd raden wij 1 iets héél vaak aan: leg de stukje mooi uit elkaar en strooi er NA HET BAKKEN zoveel Fleur de sel op als je wil: dit is namelijk de ideale smaakversterker en maakt in comboinatie met een (h)eerlijk gekweekt stukje Meatier vlees van jouw BBQ een moment om nooit meer te vergeten !

Meatier #artisansofcraftmeat

U heeft een slagerswinkel?

Download hieronder onze brochure voor exploitanten van een slagerswinkel.

Download

U bent een horeca-ondernemer?

Download hieronder onze brochure voor horeca-ondernemers.

Download