Onze naam verandert, onze passie voor duurzaam vlees blijft dezelfde.

Klik hier voor Professionele login

What’s in a name?

Nieuwe naam, dezelfde passie
Meer dan twintig jaar geleden – lang voor de notie van ‘de korte keten’ ingang vond – kochten we onze eerste Limousinrunderen. Om ze op onze landerijen in het poldergehucht Schoorbakke met de beste zorgen te omringen en te verwennen met voeders die we zelf telen.

De bedrijfsnaam Limousin Puur – later Meatier Puur – lag dus voor de hand. Puur stond voor onze eerlijke aanpak. Die aanpak blijft. Alleen opteren we nu om het vakmanschap van onze kwekers en medewerkers nog meer te beklemtonen. Daarom heten we voortaan kort en krachtig Meatier, waarin meat (vlees) en métier (vakmanschap) samenvloeien. Het is het métier van onze mensen die jou verzekeren van het beste vlees.

Gelukkig

Met alle zorgen omringd
Dieren hebben behoefte aan rust en een warm nest. Daarom omringen we onze runderen met de beste zorgen.

Zo worden onze kalveren zonder keizersnede geboren en groeien ze samen met hun moeder op. Zonder stress en niet geforceerd.

Dat proef je

Eerlijke kweek, heerlijke smaak
We weten dus perfect wat onze dieren eten. En daar voegen we niets schadelijks aan toe. Antibiotica en groeiversterkers komen bij hen niet op het bord!

Ook jij weet dus wat je eet: delicaat gemarmerd rundsvlees van natuurlijk gekweekte, gezonde en gelukkige dieren. Dat smaakt heerlijk!

Lokaal

Gepassioneerde kwekers dichtbij
We kweken uitsluitend unieke runderrassen die weidegras goed verteren: Blonde d’Aquitaine, Limousin, Parthenais en West-Vlaams Rood.

Zij voelen zich dan ook thuis in open lucht, op de weides van onze gepassioneerde kwekers in Dadizele, Ham-sur-Heure-Nalinnes Schore en Tielt

Gezond

Zelfgeteelde, natuurlijke voeders
Je bent want je eet. En dat gaat ook op voor onze dieren. Daarom eten zij lekker en gezond.

We verwennen onze runderen met natuurlijke voeders die we zelf telen, zoals voedzame spelt en eiwitrijke luzerne. En suikerbietttopjes als snoepjes.

Ons contacteren

Welkom in polderdorp Schore
Limousin Puur BVBA
Schorestraat 61b
8433 Schore

+32 (0) 51 55 55 41
info@meatier.be